De juiste bescherming van stropdassen. Kies voor stropdassen Tiesave! | Stropdassen.NL™- nr.1 stropdassen De juiste bescherming van stropdassen. Kies voor stropdassen Tiesave! – Stropdassen.NL™- nr.1 stropdassen
Je favoriete stropdas altijd keurig bij de hand:
Dat kan eenvoudig met onze Tiesave XL. Een klein opbergsysteem dat gemakkelijk in je koffertje of laptoptas past.
Je rolt de das er snel in zodat je deze altijd kreuk- en vlekvrij weer kunt dragen.

Bewaren, onderhouden en reinigen van stropdassen:
Stelt u zich voor dat u meerdere keren per week de pijpen van uw broek zou knopen. Zelfs regelmatig strijken zou dan niet kunnen voorkomen dat de stof beschadigt. Een zijden stropdas kan gelukkig veel meer hebben. Dag na dag wordt deze geknoopt, soms vele jaren lang en blijft toch mooi.

Met deze tips blijft uw stropdas nog langer mooi:
Het is belangrijk om de stropdas na het dragen te ontknopen. Om dat goed te doen, kunt u het beste de knoop wat losser maken, de stropdas vervolgens afdoen en deze pas daarna helemaal losmaken. Vervolgens de stropdas oprollen en neerleggen. Stropdassen kunnen ook hangend worden bewaard, uitgezonderd de gebreide stropdassen. Deze moeten altijd liggen, omdat ze anders uitrekken. De goedkoopste methode om een stropdas op te hangen is aan een kledinghanger of bijvoorbeeld de Stropdassenautomaat. Hier kan je gehele verzameling dassen overzichtelijk worden opgeborgen.

Het is ook een aanrader om de stropdassen te sorteren. Een hanger voor gestreepte stropdassen, een voor stropdassen met patronen enzovoort. Natuurlijk kunt u ze ook sorteren op kleur. Een stropdas voor de nieuwe dag is zo snel gekozen.Voor het bewaren van stropdassen zijn dezelfde tips van kracht als voor die van andere kleding. De stropdassen niet ergens onder leggen. Er moet lucht bij kunnen komen. Ook is het belangrijk dat zon, stof en vocht vermeden worden.

Als de stropdas juist wordt opgeborgen, zullen de vouwen er vaak de volgende dag al uit zijn. Is dit niet het geval dan kan het strijkijzer uit de kast gehaald worden. Leg, voordat u de stropdas strijkt, wel een schone katoenen- of zijden stof tussen strijkijzer en stropdas. Wees voorzichtig en druk met het strijkijzer alleen zachtjes op de doek. Pas op met stoom. Breng nooit direct stoom op de stropdas aan, omdat de voering kan gaan lubberen.

Stropdassen op reis:
Er zullen niet veel mannen zijn die stropdassen in hun vakantiekoffer doen, maar ze worden meestal wel meegenomen op zakenreis. Hier tips om ervoor te zorgen dat de stropdassen mooi uit de koffer komen. Een methode is om de das om de hand te wikkelen en deze dan in een hoek van de koffer te leggen waar hij niet geplet wordt. Een andere en betere methode is om de opgerolde stropdas in de kraag van een overhemd te leggen. Men kan de stropdas ook onderin de koffer leggen, omdat de das daar plat kan liggen. 

Schone stropdas op reis:
Het is in ieder geval een goed idee om meerdere stropdassen mee te nemen. Het kan immers gebeuren dat er een vies wordt, dan is het erg handig om over een tweede te beschikken.Voorkomen is echter beter dan genezen. Daarom is het advies om voor zakenreizen geen lichte stropdassen inpakken. Zelfs kleine vlekken zijn al zichtbaar op een lichte stropdas, terwijl op een donkere stropdas diezelfde vlekken nauwelijks opvallen. U kunt uw dassen ook beschermen met Nano Spray, dit beschermt uw dassen zodat vlekken later verwijderd kunnen worden. Een goede keuze voor op reis zijn de stropdassen in grof jacquard zijde. Viezigheid kan bij dat soort stropdas niet diep in de stof dringen. Met wat geluk is de vlek zelfs eenvoudig met een doekje weg te vegen.

Vlekken van een stropdas verwijderen:
Wat te doen wanneer er bijvoorbeeld soep op de stropdas komt? Regel 1: De vlek, voor zover dat gaat, gelijk behandelen. Dat kan vaak bij een formeel diner niet meteen. Wel kunt u dan al een deel van de vlek weg halen met een servet. Pas op dat de vlek niet verder uitgesmeerd wordt. Later kan de stropdas verder behandeld worden.Om vettige verontreiniging uit de stropdas te halen, kan afwasmiddel gebruikt worden. Het kan hierdoor wel zo zijn dat de kleur van de stropdas loslaat. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, moet de doek eerst vochtig gemaakt zijn. Wat ook gebruikt kan worden, is spiritus. Mocht dit allemaal niet baten, dan kunt u de stropdas het beste naar de stomerij brengen let op dat zij de das niet te heet stomen, dit is niet goed voor zijde.

Is een das toch niet meer te redden of kan deze alleen met veel kosten schoongemaakt worden, dan kunt u het oude exemplaar beter vervangen door een nieuwe. Een vlekkeloze nieuw ogende stropdas is tenslotte het beste visitekaartje voor de man.