Stropdas combineren met overhemd | Stropdassen.NL™- nr.1 stropdassen Stropdas combineren met overhemd – Stropdassen.NL™- nr.1 stropdassen

Stropdas combineren met overhemd: gebruik het kleurenwiel Een mooie stropdas is een verrijking voor je outfit: zowel de kleur als de vormgeving zorgen ervoor dat je stralend voor de dag kunt komen. Maar hoe kies je de juiste kleur stropdas bij het overhemd dat je draagt? Of hoe zorg je ervoor dat het overhemd aansluit bij de das die je graag wilt dragen? Je kunt daarvoor heel handig gebruik maken van een kleurenwiel. Aan de hand van de complementerende, contrasterende en zelfde kleuren maak je eenvoudig een keuze die ervoor zorgt dat je modieus voor de dag kunt komen.

Complementerend, contrasterend en hetzelfde

Het is met het oog op je overhemd en de stropdas die je wilt dragen van belang om het onderscheid te maken tussen drie verschillende categorieën combinaties:

• Complementerend

• Contrasterend

• Hetzelfde

De complementerende kleuren staan ver van elkaar af en zorgen er wat dat betreft voor dat je als het ware als een clown voor de dag komt. Het is van belang om hier ver van weg te blijven, zodat je een goede indruk kunt maken. De contrasterende kleuren zijn voldoende verschillend van elkaar, zonder dat ze er aan de andere kant voor zorgen dat je té opvallend voor de dag komt. Ze zorgen voor een mooi contrast waarmee je een mooie outfit kunt combineren. Twee van dezelfde kleuren liggen dicht bij elkaar, maar zorgen daardoor voor een wat saaie outfit. De kleuren komen uit dezelfde kleursoort, waardoor je onvoldoende onderscheidend bent en je wegvalt tegen de achtergrond.

Gebruik het kleurenwiel

Hoe vind je de complementerende, contrasterende en dezelfde kleuren voor je stropdas en overhemd? Je kunt daarvoor gebruik maken van het kleurenwiel. Aan de hand daarvan kun je eenvoudig nagaan welke kleuren er goed bij elkaar passen en hoe je de stropdas kunt combineren met een mooi overhemd.

Laten we beginnen met de blauwe kleur links bovenin in kleurenwiel. De kleur hier recht tegenover is complementerend. Het gaat om de oranje kleur rechts onderin het kleurenwiel. Het is van belang om deze kleuren niet zomaar te combineren, dat leidt tot een clownesk geheel. Heb je een felgroen overhemd zoals aan de linker onderzijde van het kleurenwiel? Voorkom dan een roze stropdas zoals aan de rechter bovenzijde in het wiel.

De contrasterende kleuren die je het best kunt gebruiken bevinden zich steeds 3 kleurenvakken verder in het wiel. Draag je een donkerblauw overhemd zoals linksboven in het kleurenwiel? Dan kun je daar een groene stropdas of een roze stropdas bij dragen, beiden 3 vakken verderop. Zo geldt dat ook voor het oranje overhemd dat je kunt combineren met roze of met groen. Blijf bovendien in dezelfde mate van felheid, dus de buitenste of binnenste laag van het kleurenwiel.

Dezelfde kleuren vindt je steeds naast elkaar. Het is wat dat betreft van belang om voldoende vakken op te schuiven, maar daar niet in door te slaan. Des te minder vakken je overslaat, des te veiliger (en saaier) je keuze is.

Online een stropdas kopen? We zorgen voor een breed assortiment, waar je online op je gemak een keuze uit kunt maken. Blader door de standaard stropdassen, de lange stropdassen of bijvoorbeeld de smalle stropdassen.

  • August 08, 2016
  • Investico Holding B.V.