Houd de stropdas netjes: haal ‘m uit de knoop | Stropdassen.NL™- nr.1 stropdassen Houd de stropdas netjes: haal ‘m uit de knoop – Stropdassen.NL™- nr.1 stropdassen

 

Houd de stropdas netjes: haal ‘m uit de knoop

 

Een stropdas gaat gemakkelijk jaren mee. Mits je ‘m goed gebruikt en netjes onderhoudt natuurlijk. Een stropdas vraagt niet om veel onderhoud, maar het is bijvoorbeeld wel van belang om die even netjes uit de knoop te halen nadat je die gedragen hebt. Doe je dat niet? Dan zal de stropdas sneller slijten en heb je eerder een nieuw model nodig om daarmee nog representatief voor de dag te komen.

In plaats daarvan is het verstandig om de stropdas even uit de knoop te halen. Doe dat bovendien niet door de stropdas zomaar van je nek te trekken, dat kan met iets meer beleid. Ten derde is het verstandig om de stropdas even om de hand te wikkelen en daarna te laten rusten. Op die manier verdwijnen de kreukels, waardoor er voor de volgende keer zonder al teveel moeite weer een stropdas als nieuw klaar ligt, die je meteen kunt dragen.

 

De knoop moet eruit

 

Een stropdas knoop je netjes om de nek om deze te dragen. Zoals je de stropdas knoopt wanneer je die wilt gaan dragen is het ook van belang om de knoop eruit te halen wanneer je daar geen gebruik meer van maakt.

Lang niet iedereen haalt de knoop eruit. Door die erin te laten zitten is het de volgende keer niet meer nodig om de stropdas opnieuw te knopen, toch? Dat is iets te kort door de bocht. Het klopt dat de knoop erin zal blijven zitten en je de volgende keer sneller klaar bent. Houd er echter rekening mee dat de knoop nooit meer zo netjes zal zijn als de eerste keer. Bovendien blijven de kreukels in de stropdas zitten, waardoor de kwaliteit daarvan er ook niet bepaald op vooruit gaat.

 

Niet van de nek trekken

 

Het is daarom van belang om de stropdas van de nek te halen en de knoop te verwijderen. Zorg ervoor dat de stropdas er weer als nieuw uit komt te zien. Het is overigens van belang om de stropdas met wat beleid van je nek te halen. Zou je de stropdas eraf trekken? Dat is natuurlijk ontzettend snel, vooral wanneer je dat alvast in de auto doet. Het nadeel is echter dat er veel druk komt te staan op de onderdelen van de stropdas waarmee je de knoop hebt gemaakt. Dit leidt ertoe dat de stropdas op die punten sneller zal slijten en deze eerder aan vervanging toe is.

 

Kreukels uit de stropdas halen

 

Koop je een van de mooie luxe stropdassen? Je wilt er dan natuurlijk voor zorgen dat deze zo lang mogelijk mooi blijven. Het is dan verstandig om de kreukels even uit de stropdas te halen voordat je die opbergt. Je kunt dit doen door de stropdas rondom je vingers te rollen, tot er een bolletje van ontstaat. Die leg je vervolgens gewoon op tafel of in de kast. Zodra je de stropdas er weer bij pakt zal je merken dat de kreukels verdwenen zijn en deze er weer als nieuw uitziet.
  • September 21, 2016
  • Investico Holding B.V.