De juiste hoeveelheid kracht om de stropdas te knopen: 5 handige tips | Stropdassen.NL™- nr.1 stropdassen De juiste hoeveelheid kracht om de stropdas te knopen: 5 handige tips – Stropdassen.NL™- nr.1 stropdassen

De juiste hoeveelheid kracht om de stropdas te knopen: 5 handige tips

Stropdas knopen? Tijdens de eerste slag is het een uitstekend idee om je mannelijkheid te laten zien, daarna vraagt de das om wat meer gevoel en is een teveel aan kracht juist funest voor de knoop die je wilt leggen. De stropdas goed knopen en daarbij precies de juiste hoeveelheid kracht gebruiken? We zetten 5 belangrijke tips voor je op een rij.

 

Een eerste stevige slag

 

1) De eerste slag mag een stevige zijn, het is een goed idee om de eerste draai stevig aan te zetten. Op die manier ontstaat er een goede basis om de stropdas vervolgens te kunnen gaan knopen. Door voldoende kracht te zetten zorg je ervoor dat de das uiteindelijk voldoende strak komt te zitten en heb je een fijne ondergrond om verder met gevoel mee aan de slag te gaan.

Wat losser en stapsgewijs

 

2) De tweede slag of draai die je maakt heeft die grotere hoeveelheid kracht niet nodig. Het is voldoende om af en toe lichtjes aan het uiteinde van de stropdas te trekken. Hiermee zorg je ervoor dat de das op de juiste plaats komt te zitten en je de mogelijkheid hebt om de knoop aan te gaan leggen.

3) Je trekt het brede uiteinde van de stropdas door de knoop of lus die je maakt. Het is van belang om dit niet te krachtig en niet te rigoureus te doen. Het is ook bij de derde stap van het knopen van de das om dit stapsgewijs en met voldoende beleid te doen. Op die manier heb je de mogelijkheid om nauwkeurig te werken en voorkom je dat je de positionering uit de eerste stap uit balans brengt.

Stropdas met gevoel in vorm brengen

 

Stropdas geknoopt? 4) Het is nu van belang om de stropdas als geheel met gevoel in vorm te brengen. Dit is de meest lastige stap. Je hebt er wat kracht voor nodig om de das goed in model te brengen, maar het is vooral van belang om niet te onbeheerst te werk te gaan. Juist door met gevoel te werken kun je ervoor zorgen dat de stropdas goed komt te zitten.

Tip: we adviseren je een paar keer te oefenen met een goedkope stropdas. De kans is groot dat je er relatief veel mee zal schuiven om die goed te krijgen, waardoor dat zonde zou zijn van een mooie zijden stropdas .

5) Tenslotte sluit je het knoopje van je boord om de stropdas op z’n plek te schuiven en die de rest van de dag te kunnen dragen. Ook dat doe je uiteraard weer met beleid, zodat je voorkomt dat je de stropdas heen en weer blijft schuiven langs de ideale plaats. Het is van belang dat de knoop het volledige boord bedekt, zowel aan de boven- als onderkant en de zijkanten dient die niet langer zichtbaar te zijn. Je knoopt op die manier een stropdas, waarbij je dus vooral tijdens de eerste stap wat kracht mag zetten

  • September 19, 2016
  • Investico Holding B.V.